Årets någonting

by

Fotbollsåret är slut och snart gäller detsamma för årgången 2009. Som sig bör nomineras och röstas det friskt på årets bästa i diverse kategorier.

091206. Årets målskytt och årets spelare.

Vid medlemsträffen igår erhöll Michael Almebäck priset som bäste spelare under den gångna säsongen. Titeln erövrades genom en omröstning på ÖSKs hemsida. Det slutliga resultatet har inte offentliggjorts, men allt tyder på att Michael tog priset med en betryggande marginal till tvåan John Alvbåge. Lika trygg torde John ha varit i sin andraplats. Om tredjeplatsen kämpade Nordin Gerzic och Alejandro Bedoya in i det sista. Förmodligen tog Nordin hand om den platsen.

Liksom förra året prisades Kim Olsen som årets målgörare. Åtta mål hade Kim som avsändare under 2009 års allsvenska. Näst bäste målskytt blev Ronni Porokara med 5, så Kim var på det hela taget ohotad i toppen av skytteligan.

Bilden på de två pristagarna är hämtad från ÖSK Fotbolls hemsida.

För Iron-Mike blev 2009 verkligen ett märkesår. För mindre än ett år sedan var han mycket nära en övergång till Västerås SK i division 1, efter att inte ha fått förlängt med Brommapojkarna. Elva månader senare har han valts till allsvenska Örebro SKs bästa spelare och åter etablerat sig i ett av de yngre landslagen.

Grattis Micke och lycka till i fortsättningen!

091120. Inga galapriser till ÖSKarna
John Alvbåge eller Marcus Astvald fick nöja sig med att ha blivit nominerade till utmärkelserna Årets Örebroare resp. Årets Ungdomspris(tagare). Längre till att ha blivit en av tre kom de inte. Prisade blev i deras ställe Lotta Grey som Årets Örebroare, samt Sandra Wagner som fick årets ungdomspris. Närmast fotbollen bland årets pristagare låg nog Aska Productions, som arrangerade Metallsvenskan och för detta tilltag utsågs till Årets Överraskning.

091116.  M är Svarta Handens favoritbokstav.
Ordensällskapet Svarta Handen-43 har utsett Årets ÖSK:are, rapporterar papperstidningen. Valet föll på Michael Almebäck. Konkurrensen var dock hård från Magnus Wikström och Marcus Astvald. Förra året prisades Magnus Kihlberg.

091114 FotbollDirekt: Bäste spelare
FotbollDirekt har låtit sina läsare rösta på de bästa spelarna i sina respektive favoritlag. För ÖSKs del blev det återigen Michael Almebäck som hade flest supportrar på sin sida med 29% av rösterna. Tvåa och trea blev John Alvbåge (23) resp. Roni Porokara (20).

På ÖSKs hemsida pågår fortfarande och fram till den 20 november omröstningen om vem som varit årets bästa spelare. Det går rätt trögt med röstningen efter den första rusningen. 379 röster har hittills avgivits av vilka 135 (36%) lagts på Michael Almebäck som därmed behåller sin ledning i ÖSKs egna popularitetsliga. På en ohotad andraplats hittar man John Alvbåge (86 röster – 23%) och som trea ligger Nordin Gerzic (29 röster – 8 %). Kampen om tredjeplatsen är dock mycket hård. Alejandro Bedoya är nu nästan ikapp med sina 28 röster

091110 NA: Bästa ÖSKaren.
Först att leverera ett resultat var Nerikes Allehanda som redan den andra november hade sitt omdöme klart om vem som varit den bästa ÖSKaren under den gångna säsongen. Resultatet baserades på den betygsättning som tidningen gjort efter varje ÖSK-match. Michael Almebäck vann den kampen (2,75) två hundradelar före John Alvbåge (2,73) och med Magnis Wikström på en inte alltför avlägsen tredjeplats.

Svartvitt: Han var bäst 2009…
Betygsatt har man också gjort hos Svenska Fans. Den Svartvita redaktionen delade ut 5,4,3,2 och 1 poäng till de fem bästa ÖSKarna i årets matcher. Flest poäng fick med denna beräkningsmetodik Nordin Gerzic som kapade åt sig 57 poäng för egen del. Tvåa och på ett visst avstånd hittar man Michael Almebäck (50 poäng) och på tredje plats John Alvbåge (49 poäng).

ÖSK: Årets spelare.
På ÖSKs hemsida pågår just nu omröstningen om vem som skall få den prischeck som utdelas till Årets Spelare på höstmötet den 5 december. Med 311 avgivna röster så är det Michael Almebäck som ånyo återfinns i täten med 113 röster (36 %). Två ligger John Alvbåge med 72 röster (23%). På en avlägsen tredjeplats och redan ordentligt avsågad från toppstriden är Nordin Gerzic på 26 röster (8 %). Uppfattningarna om vem som varit bäst varierar alltså en hel del och glädjande nog har samtliga spelare fått minst en röst.

Örebrogalan: Årets Örebroare och Årets Ungdomspris.
Bland nomineringarna till Örebrogalan den 19 november finner vi två namn från ÖSK-truppen. I kampen om att bli utsedd till Årets Örebroare återfinns John Alvbåge. Han tampas med Per Johan Behrn och Lotta Grey om utmärkelsen. Med och tävlar om årets ungdomspris är Marcus Astvald. Mackan, som bara blivit bättre och bättre ju längre årets gått har som som medtävlare Emilie Lundström (golf) och Sandra Wagner (friidrott).

Etiketter: ,

Lämna en kommentar