Ingen konkurs för Carlstad United

by

2009-11-24.
Skatteskulden betald – ingen konkurs (den här gången heller).
Den ena handen verkar inte riktigt veta vad den andra har gjort. Medan föreningen fortfarande vässade argumenten för att få konkursförhandlingarna uppskjutna hade skatteskulden redan hunnit reglerats. Föreningen och laget lever alltså vidare ett tag till.

VF: Ingen konkurs för Carlstad United

Vill ha uppskov.
Carlstad United har ansökt om att få konkursförhandlingen uppskjuten. Tanken är väl att man skall hinna få in de pengar som saknas. Frågan är dock om det hjälper. Skatteskulderna lär ju byggas på allteftersom.

NWT:
I dag avgörs Uniteds framtid

2009-11-21.
Skatteskulden har ökat med ca. 100.000 kronor och klubben har tills på tisdag att få fram drygt en halv miljon. Klubbens hedersordförande räknar dock med att det kommer att lösa sig.

VF: Sterner Edhlund tror på lösning för Carlstad U

2009-11-17.
I Katrineholm hoppas man fortfarande på en konkurs i Karlstad enligt devisen Den Enes konkurs Den Andres uppflyttning.

Katrineholms-kuriren: Ingen friplats för Värmbol ännu


2009-11-13.
Nu finns det ett datum för när pengarna måste vara insamlade. Den 24 november kommer konkursförhandlingen att ske.

SR Värmland: Klart för Uniteds konkursförhandling

2009-11-12 Carlstad United på väg ur krisen

Ljusnar det trots allt? Enligt en artikel i dagens Nya Wermlandstidningen verkar det som om Carlstad United skulle lyckas med att landa på fötterna den här gången också.

2009-11-11 Carlstads svar avgör Värmbols framtid.
Enligt en artikel i Katrineholms-Kuriren verkar det vara så, att även om Carlstad United går i konkurs så kommer detta inte att påverka i vilken serie Karlslund spelar i nästa år. Carlstads plats kommer att tas av den bästa div-2 tvåan (flest poäng), vilket innebär att man i Katrineholm har möjlighet att man trots allt kanske får se Värmbol i div 1.

Vad som sedan händer i div 2 (och 3) är oklart, men antagligen gör man likadant. Det skulle innebära att det bästa div 3-laget, som inte gick upp via kvalet får möjligheten att spela i div 2.

2009-11-06 Carlstad United begärd i konkurs
Inte direkt ÖSK-relaterat, men om laget också går i konkurs så kommer det att få betydelse för nästa års serieindelningar med tänkbara effekter ner på ÖSK Ungdomsnivån. Får Karlslund vara kvar i ettan eller blir det kvalspel mellan några div 2-tvåor etc? Men än har man inte kommit så långt att man vet om det verkligen blir en konkurs.

NWT: ”Stort bakslag om United försvinner” (091107)
NWT: Ungdomsfotbollen dras med i fallet (091107)

VF: United begärs i konkurs (091105)
VF: Sterner Edhlund: ”De får sina pengar nästa vecka” (091105)
NWT: Skatteverket begär Carlstad United i konkurs (091105)

Etiketter:

Lämna en kommentar