Folk som tycker om ÖSK Fotboll

by

Åsikter om ÖSK och närliggande områden.


110324. Norrköping Tidningar igen.
Hos Norrköpings tidningar gillar man ÖSKs mittfält. I deras allsvenska blogg skriver de ”mittfältet med Nordin Gerzic och Alejandro Bedoya är antagligen seriens bästa”.


110322. Kihlberg upptäckt.
Johan Orrenius på Expressen
har insett Magnus Kihlbergs betydelse för ÖSKs spel. Även om upptäckten bara räckte till en notering i marginalen.


110322. Yesil om den tudelade allsvenskan.
Svartvitts redaktör Sarp Yesil funderar kring den kommande allsvenskan. Även om utgångsläget i stort är välbekant idag så vet inte hur spelartrupperna kommer att se ut efter sommarens värvningsfönster.


110322. Uddling från Malmö.
NAs sportchef har skrivit en krönika från den allsvenska upptaktsträffen i Malmö, där han konstaterar att ingen längre tror att ÖSK skall åka ur allsvenskan. Dessutom kan han givetvis inte låta bli att kommentera ”fallet Nordin Gerzic” ytterligare en gång.


110321. Hårdare jobb, tror Wikström.
Idag har det varit allsvenskt upptaktsmöte i Malmö. ÖSK var där representerade av Sixten Boström och Magnus Wikström. NA av Andersarna Uddling och Sjöberg. Nämnde Sjöberg har talat med Mange om den kommande säsongen.


110321. Realism i Norrköping.
Norrköpings Tidningar konstaterar i sin blogg från det allsvenska upptaktsmötet, att det skiljer en del i spelstyrka mellan ÖSK och IFK.110321. Ekdahl om nyförvärven
.
Mathias Ekdahl var en av de drygt 2000 åskådarna (!) på gårdagens träningsmatch. Han gillar vad han såg av ÖSKs nyförvärv, men utnämner ändå Alejandro Bedoya till planens kung.


110321. Nordahl drömmer om SM-guld.
TT:s Sune Karlsson har intervjuat Thomas Nordahl, som tror på ett SM-Guld för favoritlaget inom en femårsperiod.


110317.
Svartvitts krönikör Mathias Ekdahl har den här veckan synpunkter på ÖSKs målskyttar. Det saknas en skyttekung, tycker han.


110311.
Den före detta fotbollsbloggaren (Samba från Gnällbältet) och numera svartvite krönikören Mathias Ekdahl funderar kring konkurrenssituationen i ÖSK-truppen detta år. Enligt Mathias borde den ökade konkurrensen som han tror sig se leda till ett slagkraftigare lag.

Det ligger väl en del i vad han tycker även om rollfördelningen mellan startelva och bänk även inför årets kampanj verkar att vara rätt given. Det är väl främst på anfallssidan där det finns platser som är obesatta av ett förstaval. Beträffande backlinje och mittfält får väl förhoppningen i första hand vara, att gapet mellan plan och bänk inte riktigt är lika stort, som det tidvis var förra året.


110307.
Mattias Larsson, fotbollstyckare hos Expressen, har redan nu vågat sig på ett tips om hur allsvenskan kommer att sluta. Det kanske är en bra taktik att komma ut så tidigt med sitt tips. Då kan man ju i alla fall i efterhand hävda, att man inte fick möjlighet att ta hänsyn till vad som hände under den sista försäsongsmånaden. Nåja och hur som helst. ÖSK har tilldelats en femteplats av Larsson, med följande motivering: Har tappat några viktiga spelare och fått in några spännande. Har en duglig stomme och lite spets som kan avgöra matcher. Bör med lätthet hålla sig topp sju, men det blir ingen guldstrid i år heller.


110225.
Linus Sunnervik, redaktör på Svenska Fans har gått igenom de allsvenska lagen inför den säsongspremiär som ligger drygt en månad fram i tiden. Han tror, att ÖSK även under den kommande säsongen kan göra anspråk på att vara Lirarnas Lag (!!!) och tippar att ÖSK kommer att placera sig bland de fem bästa.


110218.
”Expert”tyck. Fråga 7: Hur ser ni på Almebäcks chanser att slå sig in i landslagets EM-kvalgrupp på allvar?


110217. Gillar Sixten och ÖSK.
Per Nunstedt, kanalchef på Viasat Fotboll gillar Sixten och tycker att Lars-Åke Lagrell kapade ÖSK på ett ojuste sätt. Sedan dess har han gillat ÖSK mer och mer.

Bloggen tycker sig se tecken på att Sixten är på väg att bli en kultfigur i svenska fotbollsjournalistkretsar.


110217. Plan B saknas.
Mathias Ekdahl tycker i sin veckokrönika på Svartvitt att ÖSK saknar en Plan B samt att en sådan behövs om man skall kunna vara med och utmana om ett SM-Guld.
Svartvitt: Så ska bronset förvandlas till guld.


110217. ”Expert”tyck om ÖSK.
Svartvitt frågat ett antal fotbollstyckare och -kommentatorer om vad de tycker om ÖSKs fotboll. Svaren är väl ibland inte helt initierade. Men ändå.

Fråga 1: Vilken spelare i ÖSK imponerades du mest av i fjol och varför?
Fråga 2: Hur vill du beskriva Örebros framgångar den förra säsongen?
Fråga 3: Hur kommer ÖSK att stå sig 2011 i både Allsvenskan och Europakval? Har man en chans på guldet?
Fråga 4: Vem av Alvbåge, Bedoya, Gerzic, Almeäck (alla med utgående kontrakt) är närmast en kontraktsförlängning och vem är viktigast i Sixten Boströms lagbygge?
Fråga 5: Om ni fick tillåtelse att hjälpa ledningen att hitta en vänsteforward skulle ni rekommendera?
Fråga 6: Vilken är ÖSK svagaste respektive starkaste lagdel?

Annonser

Etiketter: , ,

2 svar to “Folk som tycker om ÖSK Fotboll”

  1. Bosse Says:

    Själv så skulle jag bli förvånad om ÖSK inte blir indragna i bottenstriden denna säsong.

  2. claessonochjalex Says:

    spännande!

    Kolla gärna in http://claessonochjalex.wordpress.com/ för att läsa dom senaste opinionerna om dagens fotboll!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: