Skadeläget enligt Sportbladet

by

Sportbladet har gjort en sammanställning över skadeläget hos de allsvenska fotbollslagen. För ÖSKs del tar man upp tre spelare, nämligen:

Robin Staaf, knä.
Har opererats men är på väg tillbaka. Har inte långt kvar till full träning.

Per Johansson, småskadad.
Rehabar, men är snart tillbaka.

Patrik Haginge, småskadad.
Rehabar, men är snart tillbaka.

Att Per Johansson var skadad på något sätt framgick redan av att han inte fanns med vid massmönstringen mot Valdres. Tyvärr verkar Per ha en benägenhet att ofta drabbas av diverse småskador, vilket gör att det sällan blir någon vidare kontinuitet i hans medverkan. Att Patrik Haginge är småskadad kommer som en överraskning – det är första gången jag ser något om det.

Saknas på skadelistan gör bland annat Valdet Rama och Samuel Wowoah. Förhoppningsvis är detta inte resultatet av ett förbiseende utan av det faktum är de nu är spelklara och spelbara.

Backsidan frågetecken.
Inför årets två sista träningsmatcher på söndag (Elfsborg) och onsdag (Djurgården) är det väl främst backsidan som oroar. Båda de ordinarie förstavalen Anttonen och Wowoah är just tillbaka efter längre skadefrånvaro och deras normala ersättare (Haginge och Johansson) rapporteras som småskadade. Det är väl egentligen bara Tommy Wirtanen som finns tillgänglig oskadad för tillfället av de vanligast förekommande ytterbackarna. Eftersom jag antar att Sixten inte vill chansa alltför mycket med spelarmaterialet inför den allsvenska starten finns möjligheten att det kan bli en del experimenterande på backpositionerna.

Annonser

Etiketter: , ,

Ett svar to “Skadeläget enligt Sportbladet”

  1. Skadeläget Says:

    Alltid trevligt med bloggar om allsvenskan. Gå gärna in på min hemsida där skadeläget kommer att uppdateras kontinuerligt under säsongen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: