Persson till Umedalen

by

Bloggens ambition har alltid varit att i möjligaste mån försöka följa upp vad som händer med ÖSKs föredettingar och även för de provspelare som av en eller annan anledning misslyckats med att övertyga klubbens sportsliga ledning om sin förträfflighet.

I denna anda noterar jag därför, att provspelaren från i höstas Danny Persson nu skrivit på för div 2-laget Umedalens IF. Kanske inte riktigt den utveckling man väntade sig för div 1 norras bästa målskytt förra året (17 mål på 26 matcher). Efter det misslyckade försöket att ta en plats hos ÖSK har Persson förekommit i spekulationerna kring flera olika klubbar – bland annat Landskrona BoIS och Dalkurd.

Dessutom ville hans gamla klubb Umeå FC gärna ha honom kvar. Men relationerna med den gamla klubben var uppenbarligen inte de allra bästa, så han valde i stället  att ta ett steg ner i seriesystemet. Uppenbarligen har han en del personliga känningar i Umedalen, vilket måhända gjorde valet lättare.

Västerbottens Folkblad: Danny Persson klar för Umedalens IF

Perssons ”öde” är väl också på sätt och vis en indikation på hur tungjobbat det är på spelar”marknaden” i dagsläget. Om inte ens en skyttekung från div 1 utan några klubbindningar kan få tag på en ny klubb på samma eller superettnivå, så är det onekligen trögt.

Nu fanns det väl i det här fallet en del omständigheter som gjorde honom mer svårplacerad. Dels åldern – han blir 27 år i år. Dels så har han varit förståndig nog att skaffa sig en civilekonomutbildning under tiden i Umeå, vilket gör att han säkert har ställt möjligheterna till en civil karriär mot de erbjudanden som kommit från fotbollssidan. Så det kan mycket väl vara så, att valet av Umedalen helt enkelt är en indikation på att han nu trappar ner på fotbollandet till förmån för ett civilt arbete.

Annonser

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: