Medlemsutvecklingen

by

Då man botanisera bland de dokument som kommer att presenteras för stämman på torsdag så slås man av att medlemsutvecklingen under de senaste åren har varit svag. Så här har det sett ut sedan år 2004:

År 2004 1604
År 2005 1904
År 2006 1741
År 2007 1631
År 2008 1499
År 2009 1340
År 2010 1136

Den senaste gången som medlemsantalet ökade var år 2005 och den ökning som då skedde var väl i första hand en solidaritetshandling för att visa att man stödde, den förening som Lagrell & Co. försökte störta ner i avgrunden – både i ekonomiskt och seriemässigt avseende. (Men det misslyckades gudskelov – Gnällbältets lag visade att det trots allt fanns en hel del muskler kvar i den plågade kroppen).

Men sedan dess har medlemstalet minskat med ca. 40 %. I sin verksamhetsplan inför nästa år skriver föreningen att man vill försöka vända den negativa trenden och i ett första steg få upp medlemsantalet till 1500 igen. För att uppnå detta avser styrelsen genom medlemsutskottet att genomföra följande åtgärder skriver man i sin verksamhetsplanering.

1. Bättre marknadsföring på http://oskfotboll.se/
2. Stark satsning med aktiviteter på matcher inklusive träningsdito
3. Aktiviteter mot sponsorer och abonnemangsinnehavare
4. Särskild värvningskampanj där de medlemmar som värvar nya medlemmar deltar i utlottning av priser
5. Eventuell annons i NA
6. Åtgärder för att öka innehållet i medlemskapet
7. Övriga aktiviteter som skapas under året

Knäckfrågan är väl egentligen åtgärd nr 6. Så länge som medlemskapet inte fylls med saker som de potentiella medlemmarna anser vara tillräckligt lockande, så spelar det ingen större roll vilka informations- och värvningskampanjer som genomförs.

Ett förslag från bloggen sida är att man skall undersöka möjligheterna att kollektivansluta alla som är medlemmar i ÖSK Ungdoms och ÖSK Söders fotbollsverksamheter. De deltar ju trots allt i den fotbollsverksamhet som bedrivs i ÖSKs vackert svartvita färger även om de på grund av diverse administrativa hänsyn hamnat i andra juridiska fack.

Annonser

Etiketter: ,

Ett svar to “Medlemsutvecklingen”

  1. LBG Says:

    Jag var tidigare medlem under tolv år, men inte nu längre. För när jag ringde och undrade varför jag inte blivit inbjuden till ”10-årsmiddagen” så sa de på kansliet att man var tvungen att vara folkbokförd tio år på raken på samma adress. Och jag hade ju flyttat en gång under den perioden…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: