Förlust i första träningsmatchen för Söder

by

ÖSK Söder inledde utomhussäsongen rekordtidigt, då man på den hala ekängsplasten mötte Adolfsbergs IK. En nivå skiljer lagen i fotbollens tabellverk, men så stor var inte skillnaden på plan. Adolfsberg vann visserligen helt rättvist med 2-0, men det rekordunga söderlaget stod upp bra mot betydligt mer erfarna motståndare. Eller jag skall kanske sätta Söders deltagare i pluralis, eftersom tränarna kunde kosta på sig att byta ut hela startelvan i halvtid inklusive den ensamme avbytaren.

Björn Juhlin har en stor och jämn trupp att hämta spelare ur och kommer att få mycket att fundera över, när det blir dags att ta ut lag för seriespel. Idag kunde han kosta på sig lyxen att istället för att bara välja några och ställa de andra vid sidan låta hela 24 spelare få möjligheten att visa upp sig. Laget som spelade första halvlek hade starka inslag av fjolårets PAL-trupp, även om det fanns några spelare från fjolårets södertrupp med. I andra halvlek var det tvärt om – det laget dominerades av fjolårsspelare, men med några medlemmar från PAL-truppen insprängda. Bäst klarade sig faktiskt första halvlekens lag som spelade 0-0, även om det brände till några gånger framför mål även för dem.

Någon spelarkritik är det väl egentligen för tidigt att komma med med tanke på årstid och omständigheter, men jag tyckte att första halvlekens mittbackspar bestående av Jesper Källqvist och Lucas Karlén skötte sig riktigt bra.

Annonser

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: