Har Sixten några kort att visa?

by

ÖSK spelar sin första träningsmatch idag, då den till Turkiet omlokaliserade A-truppen möter ryska Volga Nizhny Novgorod. Med tre spelare borta på landslagsuppdrag och med två som enligt NA inte är tillgängliga på grund av skadekänningar (Nordback och Atashkadeh), så kommer det att finnas en hel del hål att täcka upp om man jämför med det lag som spelade allsvenskt förra året.

Det största problemet är nog på mittbackssidan, där det egentligen inte finns någon tredjeman efter det att Bertin Zé ”avvek” efter fjolårssäsongen. Närmast till hands att ta positionen bredvid Magnus Wikström är nog Boris Lumbana. Han har ju spelats på den positionen i B-lagssammanhang av olika slag. Fredrik Nordback skulle ha varit ett alternativ, men han skall ju enligt NA vilas på grund av känningar i sin fot.

Även på mittfältet kommer det att krävas nytt folk, då både Alejandro och Nordin saknas. Frågan är om Magnus Kihlberg är tillgänglig? Han brukar ju ”ta det lugnt” under säsongsinledningarna, men eftersom han inte finns med på NA:s skadelista, antar jag att han spelar. Om man antar att Sixten håller fast vid sin rollfördelning på mittfältet (en städare, en löpare och en tekniker) så borde det utöver Kihlberg nog bli Per Johansson och Erik Nilsson, som får starta matchen.

På högerbacksplatsen efter den saknade Anttonen finns det väl i dagsläget bara ett alternativ och det är Tommy Wirtanen. Boris skulle också kunna spela där, men han har jag gjort till mittback. Johannes Skoglund har en tvillingbror som spelar högerback i Köping, men jag är inte säker på om det kvalificerar Johannes för ett försök på positionen.

På vänsterkanten, som efterträdare till Porokara, finns det några olika alternativ. Jag skulle tro att Sixten i möjligaste mån spelar sina mer rutinerade spelare i den här matchen och sparar ungdomarna till mötet med RB Leipzig, som inte är lika bra som ryssarna. Därför lutar jag nog åt att det blir Robin Staaf som får börja. Han är vänsterfotad och under fjolårets utlåning till Ängelholm spelade han på vänsterkanten och inte centralt.  Josef Ibrahim får nog några minuter också medan det andra Forwardförvärvet Ahmed Yasin tydligen spelats till höger på träningarna och alltså i första hand skall ses som en ersättare för Mackan. Som center finns bara Andreas Haddad att tillgå för tillfället. Så han spelar säkert där.

Tillägg: ÖSKs webbkorrespondent har Tommy Wirtanen har lagt ut startelvan på ÖSKs hemsida. Vissa saker fick jag in, men på några punkter missade jag. Kihlberg spelar inte utan Emil Berger tar ”hans” plats – intressant. Haddad spelar av någon anledning inte heller utan det blir Robin Staaf centralt, vilket i sin tur öppnar för Ahmed till vänster. Men jag prickade i alla fall in Boris, Erik och Per – alltid något.

Annonser

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: