Förbundskapten sökes (i Finland)

by

110112. Kanerva tillfällig.
NA skriver idag, att Markku Kanerva blivit utnämnd till tillfällig finsk förbundskapten. Han har jobbet fram till slutet av mars. Lite konstigt är det väl att man valt slutet av mars som sista-dag. Räknar man då med att ha en ersättare klar, eller…

Det är dock en smula oklart vad som är den egentliga nyheten. Tillfällig blev ju Kanerva redan i slutet av november. Möjligen kan det vara så att det är slutet av mars som är det nya.

110106. Sixten vill bli förbundskapten.
Eurosport har talat med Sixten om dennes framtidsplaner. I sak tillför intervjun väl egentligen inget nytt. Sixten räknar med att träna ÖSK detta år och han skulle gärna vilja bli förbundskapten någon gång under sin karriär. Men det visste vi ju redan sedan tidigare.

101129. Kanerva blir assisterande.
Markku Kanerva har utsetts till assisterande förbundskapten för det finska fotbollslandslaget. Tills dess att en försteman har utsetts kommer han dessutom att vara ansvarig för landslaget. Hur länge organisationen kommer att se ut på detta sätt verkar något oklart, men Svenska Fotbollförbundet tror, att det kommer att vara så under hela nästa år. Det här kan ju också vara ett sätt att låta Kanerva gå på prov innan man utser honom som förstetränare på en permanent basis. Eller så kan det vara ett sätt att hålla dörren öppen för en framtida ordinarie förbundskapten. Sixten verkar alltså kunna träna klart sitt kontrakt med ÖSK innan han går vidare.

101111.
Det finns saker som talar både för och emot att Sixten Boström blir nästa finländske förbundskapten. FotbollDirekt har talat med Hufvudstadsbladet om Sixtens chanser.

Hufvudstadsbladet har gjort en kommenterad lista över vilka huvudkandidaterna är.

Hos Unibet är Sixten definitivt inte favorit till att ta över jobbet. Det finns hela fyra andra kandidater som ger lägre odds.

101110. NA: Sixten aktuell för Finland
Sixten till NA: ”Finns ingen orsak leta min ersättare”

101109.
Finlands förbundskapten Stuart Baxter har fått lämna sitt uppdrag efter en mindre lyckad start på EM-kvalet. Avgången var därför inte helt oväntad. När kandidaterna till att efterträda Baxter diskuteras brukar Sixten Boströms dyka upp.

På sätt och vis är det väl bra för både Boström och ÖSK att avgången kommer redan nu. Sixten kan alltså snart sluta fundera på om han kommer att erbjudas jobbet eller inte och ÖSK får tid på sig att skaffa fram en ersättare om det blir Sixten som tar över landslaget hos Suomen Palloliitto.

Annonser

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: