Representantskapsmötet

by

101203.
Det var tydligen snabba ryck eller möjligen bara lösa puckar på Svenska Fotbollförbundets representantskapsmöte. Redan under tidig eftermiddag hade förbundet lagt ut information på sin hemsida om att allt gick som Lagrell ville – den här gången också. Det viktigaste beslutet för elitklubbarna var förflyttningen av sommarfönstret från juli till augusti månad.

101201.
Svenska Fotbollförbundets representantskap sammanträder på fredag för att lägga fast riktlinjerna för nästa säsong. Det är då som bland annat seriesammansättningen spikas samt ändringar i regler och bestämmelser fastslås. På sin hemsida har förbundet (sent omsider) lagt ut information om en del av de saker som kommer att avhandlas.

SvFF: Representantskapsmöte fredag 3 december

Det mesta av vad som bestäms är av en ”teknisk natur” – i alla fall tills dess att läget blir skarpt. Typ nedflyttningsreglerna vid ekonomiskt obestånd föreslås i fortsättningen vara 1 serie-nivå i stället för 2 eller att av antalet spelare på spelarförteckningen i förbundsserierna så måste minst hälften vara hemmafostrade (= minst 3 år i Sverige i åldern 15-21), etc.

Men en punkt har direkt bäring på landets elitklubbar och deras verksamhet. Förbundet föreslår nämligen efter ett initiativ från Svensk Elitfotboll (klubbarna i Allsvenskan och Superettan), att det så kallade sommarfönstret skall vara öppet från den 1 augusti till den 31 augusti. Hittills har det ju varit i juli som man haft möjlighet att vädra i spelartruppen. Intressantast är väl denna regelförändring för de klubbar, som deltar i den europeiska utslagningen av de svenska kvallagen till diverse europaturneringar.

Annonser

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: