Lokal kvalfotboll

by

Seriespelet är avklarat i de lokala serierna, men det återstår fortfarande en del finputsning i form av kvalspel innan de sista lagen fått sina rätta platser.

IFK Kumla som blev tvåa i närkesfyran försöker att kvala sig upp till den nationella div 3-nivån. Det har väl gått så där. I den första matchen förra helgen fick man stryk av Strömtorp efter en olycklig utvisning. Idag besegrade man IFK Sunne på bortaplan – en stark prestation mot ett starkt hemmalag. Möjligheterna att gå upp är dock inte så bra. Nästa vecka krävs Kumla-seger mot Kungsör samtidigt som IFK Sunne slår Strömtorp med några mål. Men Sunne är nu definitivt utslagna efter två förluster och har egentligen ingenting mer att spela för. Så det blir nog fortsatt spel i fyran för kumlingarnas del.

IFK Kumlas öde har även betydelse för de lag som spelar kval för uppflyttning till fyran. Om IFK Kumla blir kvar kommer inget av de lag som försöker kvala sig in i fyran att bli uppflyttad. Detta på grund av att både Adolfsberg och Bosna kommer ner från trean. Om IFK Kumla mot alla odds går upp så ligger Latorps IF bäst till för att spela kvar i fyran nästa år. De möter Närkes Kils SK i ett avgörande kilsbergsderby nästa helg. För Latorp räcker det med oavgjort för att man skall vinna kvalserien.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: