ÖSKs talanglag kvar i tvåan

by

ÖSKs talanglag lyckades alltså i år med det som inte gick för fem år sedan. År 2005 åkte laget ur div 2 direkt men marginalen var knapp. En poäng skiljde till Eskilstuna City. Dessutom hade ÖSKarna en betydligt bättre målskillnad. I år hade man däremot marginalerna på sin sida. Trots en svag höstsäsong klarade laget sig kvar i den rekordjämna serien – en poäng före Gute på kvalplatsen och två före nedflyttade Karlslund.

Att man lyckades klara sig kvar var faktiskt en prestation i sig. Förra året blev man rätt tursamt seriesegrare efter det att IFK Örebro i den sista omgången besegrat ”redan klara” serieettan FBK Karlstad. ÖSKarna gjorde då en formidabel höstspurt och öste in mål med hjälp av Michael Jidsjö och James Frempong. I år har man i mycket högre grad fått lov att klara sig med egna resurser och de har räckt till för fortsatt spel i tvåan. Visst har man fått låna in en del folk från A-truppen, men dessa har inte alls gjort samma intryck som James och Micke gjorde förra året.

Nu har laget ett halvt år på sig för att bli ännu bättre för att därigenom kunna hänga kvar i tvåan som minst ett stabilt mittlag – helst med en viss toppkänning. Med tanke på det spelarmaterial som står till truppens förfogande känns det inte alls orealistiskt. Killarna i det här laget utvecklas fortfarande och ett halvt år till betyder mycket.

Annonser

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: