Hopplockat mot Degerfors

by

Papperstidningen skriver idag om de problem som Sixten Boström har med att pussla ihop en trupp till kvällens match mot Degerfors. Utöver det faktum att fyra spelare (Bedoya, Porokara, Astvald och Nilsson) saknas på grund av diverse landslagsuppdrag, så saknas dessutom ett antal spelare på grund av (i allmänhet inte alltför allvarliga) skadeproblem. På skadelistan stod vid NA:s inventering:

– Michael Almebäck (häl)
– Eric Bassombeng (lår)
– Oskar Johansson (lår)
– Kim Olsen (vad)
– Robin Staaf (höft)
– Per Johansson (lårkaka)

På tillgångssidan noteras att man trots Astvalds och Bassombengs frånvaro nog kan ställa upp med en hyfsad högersida. Både Patrik Anttonen och Tommy Wirtanen är tillgängliga. Frågetecknen på laguttagningssidan rör främst den centrala anfallspositionen och vänsterkantsspringarens. Där saknar man med de spelare som är tillgängliga förstahandsalternativ. Kanske till och med andrahandsalternativ. Fast Lennart Sjögren har ju iofs. inte uteslutet att det kan dyka upp en testspelare för den centrala anfallspositionen.

Ytterligare ett problem som Boström har att ta i beaktande är att han inte vill belasta sina A-truppsspelare för hårt. ÖSK skall möta IFK Mariehamn redan på lördag – en match som Boström anser viktigare. Då har han å andra sidan sina landslagsspelare tillgängliga igen.

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: