Truppen till den spanska regnkusten

by

NA har lagt ut den ÖSK-trupp, som kommer att åka till Nerja på ett så kallat träningsläger. Ett välkommet avbrott i den försäsongsträning som den senaste månaden i allmänhet har inneburit två pass per dag. OK, nutidens träningsläger handlar nog minst lika mycket om teambuilding och finslipning, som om fysisk fotbollsträning. Till skillnad från hur det var för ett antal år sedan då spelarna hade ett vanligt jobb att tänka på också.

Ingen Niang.
Den 24-trupp som lämnar Örebro vid pass klockan två i natt består av 24 spelare. Den senaste veckans testspelare Mame Niang följer inte med, vilket förvånar mig något. ÖSK säger till tidningen att de skall ”fundera på saken”. Man kan ju tycka, att funderandet skulle kunna underlättas av att ha Niang på plats, eftersom det skulle möjliggöra ytterligare observationer. Men det tycker tydligen inte ÖSK.

Att man från ÖSKs sida vill ha ytterligare en center som ett komplement till Kim Olsen har klubbens agerande sedan förra våren visat. Först lånade man tillbaka Emra och när han blivit hemskickat, så tog man in brassen Adriano. Så länge som man känner sig osäker på om Robin Staaf kommer att vara spelbar (på grund av sina skadeproblem), så vill man ha en uppbackning för Kim. Vilket nog behövs eftersom Kim också verkar rätt skadebenägen.

Det enklaste ur ÖSKs synvinkel borde ha varit, att ”ge” Niang ett kontrakt fram till halvårsskiftet med löfte om mer om han skötte sig. Nu gjorde man inte så, vilket borde innebära att man har andra alternativ man funderar på. För att gå in i den intensiva vårsäsongen med endast en helt frisk anfallare vill och kan man inte göra.

Leonidsson och Möller inte med.
Annars bjuder väl inte truppens sammansättning på några större överraskningar. Ja, det skulle vara att Simon Leonidsson stannar hemma. Han har inte synts till alls under ”vårens” träningsmatcher, varken för A- eller U-lag. Så han är väl förmodligen ordentligt skadad. För med till Spanien åker ju några andra spelare, som nog får anses halvskadade.

Hemma får även Edvin Möller stanna. Edvin har tränat med A-truppen sedan december månad. Att han nu inte kommer med på lägret bör rimligen innebära, att han inte kommer att erbjudas något A-lagskontrakt.

Men Boris är det.
Ett kontrakt verkar (lär) däremot snart bli verklighet för Boris Lumbana, som finns med i truppen. Boris har ju varit på plan under mer än 50% av årets träningsmatchminuter – givetvis huvudsakligen på grund av Anttonens och Wirtanens skadeproblem, men ändå. Å andra sidan så är ju högerbackspositionen inte hans bästa, men på mittfältet är konkurrensen så hård, att där platsar han helt enkelt inte (än).

Noteras kan också, att Gustaf Lundholm åker med till Spanien. Det blir första gången för hans del – förra året var han hemma på grund av skada.

Etiketter: , , , ,

Ett svar to “Truppen till den spanska regnkusten”

  1. Silly vinter 2010 « Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK Fotboll Says:

    […] 100227. Två nej och ett kanske 100216. Papperstidningen om Niang och Spanien-lägret 100215. Ingen Niang (till träningslägret). 100211. Niang får chansen… 100206. Provspelare på […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: